Поемаме ангажимент да намалим до минимум въздействието си върху океаните

Съдържание

Поемаме ангажимент да намалим до минимум въздействието си върху океаните

 

Нашият ангажимент за минимизиране на нашето въздействие*

Благодарение на тридесет години иновации и ноу-хау, лаборатории Eau Thermale Avène са разработили нежни към кожата продукти, формулирани за оптимална толерантност дори за най-чувствителната кожа. От 2013 г. насам разработваме нашите слънцезащитни продукти с намерение да минимизираме въздействието им върху околната среда. Те са разработени с минимален брой слънчеви филтри и без силикони за оптимална биоразградимост** и намалено въздействие, като винаги отговарят на тези три критерия: безопасност [...], ефективност и толерантност.

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Първо проучване на корали

През 2019 г. Eau Thermale Avène извърши оценка на токсичността на своите слънцезащитни кремове (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) от Океанологичната обсерватория в Баньол-сюр-Мер. Това първо проучване демонстрира безопасността на филтърната система на продуктите от Avène Thermal Water върху коралите Pocillopora Damicornis. Този вид е широко разпространен и е част от Големия бариерен риф*.   Известно е, че кораловите рифове са особено застрашени от слънцезащитните кремове и техният избелващ ефект. Но коралите са само едно звено от веригата и не са представителни за морското биоразнообразие като цяло. 

*Изследването е проведено с концентрации, представителни за тези, които се срещат в околната среда.

 

Второ проучване на фитопланктона и зоопланктона

За да разбере влиянието на своите кремове върху цялата морска екосистема, Eau Thermale Avène реши да продължи проучванията и да оцени въздействието на своите филтри върху организмите от планктон, които са в основата на хранителната верига и играят ключова роля в поддържането на равновесието на морския живот и цикъла на елементите, позволяващи живота на Земята.  

Това новаторско проучване* показа, че нашите слънцезащитни продукти не оказват влияние върху видове фитопланктон и зоопланктон.

*Изследването е проведено върху два представителни модела планктон с концентрации, подобни на тези, които се срещат в околната среда. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473

 

Партньорство на Eau Thermale Avène с Pur Projet

От 2016 г. Eau Thermale Avène съвместно с Pur Projet – социална организация , участва в опазването на морските екосистеми в Индонезия...

Проектите са предназначение да подкрепят кораловите рифове, засегнати от интензивен риболов, за запазване на мангровите гори, които са ключови за биоразнообразието, да защитят бреговете от ерозия и да подобрят лошите практики, свързани с управлението на отпадъци. Между 2016 и 2018 г. партньорството ни е изградило 42 структури, пресадило е 6120 корали от 16 различни вида и е засадило 2000 мангрови дръвчета. Целта на партньорството за 2021 г. е да се пресадят 10 000 корали, 6 000 мангрови дръвчета и да се съберат и рециклират 81 тона отпадъци. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Локални дейности на Eau Thermale Avène за опазване на океаните

Навсякъде по света, от Турция и Гърция до Бразилия, Чили и Аржентина, марката Eau Thermale Avène издига високо своите ценности за опазване на околната среда и увеличава броя на инициативите си с помощта на местни асоциации за повишаване на осведомеността по този важен въпрос: почистване на плажовете, обучение на населението и увеличаване на биоразнообразието.   От 2020 г. насам в Mo'oрea, в сърцето на Тихия океан, Eau Thermale Avène обединява сили с екипите на Coral Gardeners, за да разшири дейността си по възстановяване на коралите в международен план и да допринесе за опазването на тази екосистема. От 2017 г. насам организацията е засадила повече от 14 000 фрагмента в различни части на лагуната Мо'ореа. Там рифовете са убежище не само за местната флора и фауна, но и за местното население. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473
От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да се отнасят с респект към океаните

INNOVATION
SUN INTENSE PROTECT FAMILY SPF50+ Водоустойчив флуид за цялото семейство

SUN INTENSE PROTECT FAMILY SPF50+ Вод...

Предпазва - Хидратира

SUN SPF50+ Спрей за деца за лице и тяло

SUN SPF50+ Спрей за деца за лице и тяло

Предпазва - Защитава

SUN SPF30 Спрей за възрастни за лице и тяло

SUN SPF30 Спрей за възрастни за лице...

Предпазва - Защитава

*Тестван от Океаноложката обсерватория в Банюл-сюр-Мер, партньор на Европейския център за морски биологични изследвания, върху 3 ключови вида за морското биоразнообразие – корал, фитопланктон и зоопланктон - в концентрации, подобни на тези, открити в околната среда. TriAsorB™ е тестван със същите методики и от същите изследователи, както в следните публикации: Stien, D. и др. Уникален подход за наблюдение на стреса при коралите, изложени на замърсяване. Научни доклади 10, 9601 (2020). Thorel, E. и др. Влияние на 10 UV филтъра върху солената скарида artemia salina и морското микроводорасло Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).

** Според тест 301 В на ОИСР

Обратно към началото