Слънце в града

av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Рискове от слънцето в града

Щом първите слънчеви лъчи се появят в града, градините на кафенетата и местата за сядане на открито се изпълват с хора. Въпреки това невинаги се сещаме да защитим кожата си, тъй като сме склонни да свързваме слънцезащитния крем с плажа. Но именно в тези първи моменти на слънчево греене, когато кожата току-що се показва на открито след зимата и не е подготвена за слънцето, рискът от слънчево изгаряне е най-голям.

Пазете се от ултравиолетовите лъчи в града

В града ултравиолетовите лъчи също са навсякъде. Когато излезете на улицата, UV лъчите могат лесно да достигнат до лицето, деколтето и ръцете ви. Както знаете, излагането на слънце не е без риск. Слънчево изгаряне, слънчеви петна, стареене на кожата или още по-лошо - меланом - са някои от най-сериозните последици от UV лъчите за кожата.

Заплахи, които се подсилват от замърсяването 

Замърсяването на градската среда (въглероден оксид, отработени газове от автомобили и тежки метали) засилва вредното въздействие на слънцето. Особено като се има предвид, че стъклените фасади на градските сгради силно отразяват слънчевите лъчи. Още по-лошо е, че UVA лъчите (които проникват по-дълбоко в кожата от UVB лъчите) могат да преминат дори през прозорците, така че достигат до вас, дори когато сте в колата или в офиса. Колкото по-топло е времето, толкова повече порите на кожата се отварят и разширяват, което я прави по-склонна да поема частици замърсяване. Същото това замърсяване, както и слънчевите лъчи, са в голяма степен отговорни за преждевременното стареене на кожата.

Стресът като утежняващ фактор

Стресът на градския живот може да окаже силно въздействие върху кожата. Подобно на слънцето и замърсяването, стресът е фактор за стареенето на кожата. В комбинация с другите два фактора стресът влошава състоянието на кожата. За да избегнем рисковете за кожата, свързани с обществения транспорт, работата и съня, е важно да водим здравословен начин на живот и да защитаваме кожата си.

ЗАЩИТЕТЕ СЕ ЗА ПО-ДОБЪР ТЕН

Носенето на слънцезащитен крем не означава, че нямате тен - точно обратното! Той предотвратява слънчевите изгаряния и други увреждания на кожата, причинени от излагане на слънце, и запазва добрия ви вид за по-дълго време.

Добри навици за защита на кожата в града

Добри навици за защита на кожата в града

Много дневни кремове вече включват SPF филтър в състава си. Ако овлажняващият ви крем не е такъв, трябва да добавите продукт за защита от слънцето с поне SPF 20 към сутрешната си козметична рутина, за да се предпазите от ултравиолетовите лъчи, като изберете подходящата защита за вашия тип кожа. Освен това, антиоксидантните свойства на някои слънцезащитни кремове имат успокояващи свойства срещу стреса от UV лъчите и замърсяването и могат да играят роля в стабилизирането на формулите на слънцезащитните кремове, като същевременно повишават тяхната ефективност.

 

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да се отнасят с респект към океаните

BEST SELLER
SUN B-PROTECT SPF50+ Крем за лице за градски условия 3в1

SUN B-PROTECT SPF50+ Крем за лице за...

Разкрасява - Предпазва - Уеднаквява

Обратно към началото