Слънце и спорт

Защо спортът крие рискове?

Когато спортувате на открито, сте изложени на феномена на отразената слънчева светлина. Повърхности като земята отразяват част от слънчевите лъчи. Колкото по-светла е една повърхност, толкова повече светлина отразява тя. Когато сте увлечени от разгара на събитието, е по-вероятно да забравите да нанасяте слънцезащитния си крем на всеки два часа, а заради потенето и движението може дори да загубите вече получената защита.

Снегът отразява 85% от слънчевите лъчи, пясъкът - 17%, водата - 5%, а тревата - 3%.

Водни спортове

Уиндсърф, сърф, плуване, водни ски, каяк... През лятото плажът предлага много възможности за освобождаване на напрежението и вие имате право да им се насладите! Но не забравяйте, че пясъкът и водата отразяват слънчевите лъчи и ви правят (още) по-уязвими за UV лъчите, особено когато слънцето е в пика си между 11 и 16 часа. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Планински спортове

В планините рисковете, свързани със слънцето, се засилват поради много високото ниво на радиация. Това се дължи на надморската височина, наличието на сняг, който отразява слънчевата светлина и увеличава получената радиация, както и на климата и околната среда: вятърът, ниските температури и белите облаци на височина могат да ви накарат да мислите, че слънцето не достига до вас и че кожата ви е в безопасност. Вярно е обаче обратното!

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Защитете се, за да се наслаждавате по-добре

За да спортувате безопасно, е важно да се защитите с добър продукт за защита от слънцето с висок SPF и да го нанасяте много редовно. А обичайните правила на за излагане на слънце трябва да се спазват с още по-голямо внимание. Използвайте продукти за защита от слънцето, подходящи за вашия спорт - водоустойчиви за водни спортове; с много висок SPF за планински спортове - както и такива, които са подходящи за вашия тип кожа, разбира се. 

Защо да използвате "специален спортен" продукт за защита от слънцето по време на физическа активност?

Защо да използвате "специален спортен" продукт за защита от слънцето по време на физическа активност?

  • Текстурата е специално разработена така, че да не омазнява и да оставя кожата свежа и да може да диша.
  • Флуидната формула го прави лесен за нанасяне, дори в окосмените зони.
  • Формулата е много водоустойчива, а любителите на спорта са доволни от устойчивостта ѝ на пот (93%* от анкетираната група считат, че продуктът е устойчив на вода и пот).
  • Преносимият формат на Fluide Sport 50+ ви позволява да носите със себе си вашата защита от слънцето по всяко време.

Съвет Тъй като формулата е много водоустойчива, можете спокойно да използвате спрей с термална вода Avène, за да се разхладите по време на спорт.

От същата гама

РЕШЕНИЕТО ЗА ЗАЩИТА НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА (В ДВИЖЕНИЕ)

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да зачитат океаните

SUN SPORT SPF50+ Водоустойчив флуид за спорт за лице и тяло

SUN SPORT SPF50+ Водоустойчив флуид з...

Предпазва - Защитава

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони за лице и тяло

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони...

Предпазва - Защитава

Обратно към началото