Ангажимент за нулево въздействие

Съдържание

Ангажимент за нулево въздействие

 

Ангажимент на Eau Thermale Avène за нулево въздействие*

Изборът на Eau Thermale Avène Sun Care означава да защитите кожата си, като същевременно се съобразявате с природата. С тридесетгодишен опит в областта на иновациите и ноу-хау, лабораториите Avène Thermal Spring създават щадящи кожата продукти, които са разработени така, че да се понасят и от най-чувствителните типове кожа и да не замърсяват океаните. От 2013 г. насам разработваме нашите слънцезащитни продукти с цел да сведем до минимум въздействието им върху околната среда. Нашите продукти са разработени с минимален брой слънчеви филтри и без силикони за оптимална биоразградимост* и намалено въздействие, като винаги отговарят на трите критерия, които определят подхода за формулиране на Skin Protect Eau Thermale Avène: безопасност [...] за океаните, ефективност и толерантност.

*нулево въздействие корали фитопланктон зоопланктон 

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Първо проучване на корали

През 2019 г. Eau Thermale Avène извърши оценка на токсичността на своите слънцезащитни кремове (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) от Океанологичната обсерватория в Баньол-сюр-Мер. Това първо проучване демонстрира безопасността на филтърната система на продуктите от Avène Thermal Water върху коралите Pocillopora Damicornis. Този вид е особено широко разпространен и е част от Големия бариерен риф*.   Известно е, че кораловите рифове са особено застрашени от слънцезащитните кремове и избелващия им ефект. Но коралите са само едно звено от веригата и не са представителни за морското биоразнообразие като цяло. 

*Изследването е проведено с концентрации, представителни за тези, които се срещат в околната среда.

 

Второ проучване на фитопланктона и зоопланктона

За да разбере влиянието на своите кремове върху цялата морска екосистема, Eau Thermale Avène реши да продължи проучванията и да оцени въздействието на своите филтри върху организмите от планктон, които са в основата на хранителната верига и играят ключова роля в поддържането на равновесието на морския живот и цикъла на елементите, позволяващи живота на Земята.  

Това новаторско проучване* показа, че нашите слънцезащитни кремове не оказват влияние нито върху фитопланктона, нито върху зоопланктона. 

*Изследването е проведено върху два представителни модела планктон с концентрации, представителни за тези, които се срещат в околната среда. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473

 

Партньорство на Eau Thermale Avène с Pur Projet

От 2016 г. Eau Thermale Avène е ангажирана с асоциацията Pur Projet - социално предприятие, което подкрепя компаниите да интегрират проблемите на климата в основата на своята верига за създаване на стойност като част от устойчиво партньорство за възстановяване и защита на морските екосистеми в Индонезия.

Този обществен проект, има за цел да възстанови увредените коралови рифове, да запази мангровите гори и да подобри екологичните практики на местните общности, включително рециклирането на пластмасови отпадъци. Между 2016 и 2018 г. партньорството ни е изградило 42 структури, пресадило е 6120 корали от 16 различни вида и е засадило 2000 мангрови дръвчета. Целта на партньорството за 2021 г. е да се пресадят 10 000 корали, 6 000 мангрови дръвчета и да се съберат и рециклират 81 тона отпадъци. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Локални дейности на Eau Thermale Avène за опазване на океаните

Навсякъде по света, от Турция и Гърция до Бразилия, Чили и Аржентина, марката Eau Thermale Avène издига високо своите ценности за опазване на околната среда и увеличава броя на инициативите си с помощта на местни асоциации за повишаване на осведомеността по този важен въпрос: почистване на плажовете, обучение на населението и увеличаване на биоразнообразието.   От 2020 г. насам в Mo'oрea, в сърцето на Тихия океан, Eau Thermale Avène обединява сили с екипите на Coral Gardeners, за да разшири дейността си по възстановяване на коралите в международен план и да допринесе за опазването на тази екосистема. От 2017 г. насам организацията е засадила повече от 14 000 фрагмента в различни части на лагуната Мо'ореа. Там рифовете са убежище не само за местната флора и фауна, но и за местното население. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473
От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да зачитат океаните

Intense Protect Ултра водоустойчив флуид SPF 50 + Много висока слънцезащита

Intense Protect Ултра водоустойчив фл...

Предпазва - Хидратира

Спрей SPF 50+ за деца Много висока слънцезащита

Спрей SPF 50+ за деца Много висока сл...

Предпазва - Защитава

Спрей SPF 30 Висока слънцезащита

Спрей SPF 30 Висока слънцезащита

Предпазва - Защитава

Обратно към началото