Защита на кожата от слънцето

Съдържание

Защита на кожата от слънцето

Слънчевата радиация оказва разрушително въздействие върху кожата - от петнист кожен обрив (слънчево изгаряне) до ускорено стареене на кожата и рак на кожата. Излагането на слънце е основната причина за рак на кожата и най-сериозното последствие от радиацията. Въпреки това трябва да се имат предвид и рисковете от топлинен и слънчев удар, фоточувствителност и слънчеви алергии. Поради всички тези причини е препоръчително да предпазвате кожата си от слънцето с продукт за защита от слънцето, който филтрира UVA и UVB лъчите, причиняващи рак на кожата и преждевременно стареене на кожата. 

Защита от слънцето за деца

Тъй като кожата им е по-деликатна, а излагането на слънце е по-често, е наложително да предпазвате децата от слънцето с подходящо облекло, слънчеви очила и крем с висока степен на защита от слънцето. Никога не е твърде рано да ги научите на правилата за излагане на слънце и на добрите навици при престой на слънце: едно слънчево изгаряне в детството може да стане причина за рак на кожата години по-късно в зряла възраст.

Защита на детската кожа от слънцето

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1 1620x1620

То е много течно. След слънчева алергия по горната част на стъпалата и ръцете ми, то ми помогна да възстановя кожата си без изгаряне. Това много леко мляко помага за ускоряване на заздравителния процес при редовно прилагане.

Ан, 44 години

Успокояване на кожата ви след излагане на слънце

Изложената на слънце кожа е чувствителна и дори изтощена. Как да се грижим за кожата си след излагане на слънце. Има няколко основни стъпки, които трябва да предприемете с две цели: да се предпазите по време на излагане на слънце и да се хидратирате след това.

Успокояващо след излагане на слънце

Диаграма на състава на Skin Protect

В продължение на 30 години лабораториите Eau Thermale Avène въвеждат иновации, като създават все по-ефективни и безопасни продукти за слънцезащита, с различни нива на защита, за да предпазват всички чувствителни типове кожа, като същевременно свеждат до минимум въздействието върху околната среда. Продуктите за слънцезащита Avène са разработени с оглед на три приоритета: безопасност, ефективност и оптимална поносимост, дори за най-чувствителната кожа.

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_stress-oxydatif_laboratoire_pipette_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_engagement-formulation_laborantine_microscope_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_tolerance-optimale_bebe_plage_4x5</span>

Защита на вашата кожа от слънцето дори през зимата

Слънцето грее през цялата година, дори и през зимата. Докато UVB лъчите намаляват по това време на годината и стават по-малко опасни, това не важи за UVA лъчите, които са отговорни за стареенето на кожата и някои меланоми. Ето защо е важно да продължите да защитавате кожата си от слънчевите лъчи и вредното им въздействие, като избягвате прекомерното излагане на слънце.

Защита на кожата през зимата

av_solaires_hivers_se-proteger_1x1

КОЖАТА И СЛЪНЦЕТО: ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

За ефективна защита от рисковете, свързани със слънцето, трябва да използвате добра защита от слънцето за лицето и тялото:

  • Осигурява минимален SPF (слънцезащитен фактор) от 6 
  • Осигурява a минимална UVA защита, равна на 1/3 от SPF, посочен на етикета
  • Покрива най-дългите UVA лъчи: минимална критична дължина на вълната от 370 nm.

След това можете да изберете продукт за защита от слънцето в зависимост от фототипната група, типа кожа и вашите предпочитания.

Избор на подходящата защита от слънцето

 

av_solaires_cancer-peau_homme_dos_1x1

Ангажимент на Eau Thermale Avène за превенция на рака на кожата

Едно от всеки три диагностицирани днес ракови заболявания е рак на кожата. Връзката между прекомерното излагане на слънце още от детството и увеличаването на случаите на рак на кожата е не само известна, но и доказана. Ето защо е толкова важно да се предпазвате от слънцето.  

За да информира широката общественост за значението на фотозащитата и рисковете от излагането на слънце, Eau Thermale Avène Laboratories се ангажира с превенцията на рака в партньорство с организации като Skin Cancer Foundation и Euromelanoma.

Ангажимент на Eau Thermale Avène за превенция на рака

 

Термална изворна вода за подпомагане на слънчевите изгаряния 

Ох... Не сте нанесли достатъчно слънцезащитен крем и кожата ви е зачервена? Бързо! Вземете нещата в свои ръце. Потърсете сянка или облечете дрехи, които ефективно защитават кожата ви. След това освежете кожата си, като поставите влажна кърпа, вземете душ или напръскайте обилно кожата с Термална вода Avène, особено на откритите места.

Повтаряйте толкова, колкото е необходимо. Пийте много течности, за да сте хидратирани, и нанесете възстановяващ крем или гел, за да успокоите възпалената кожа. Ако се появят мехури, консултирайте се с вашия лекар, за да избегнете риска от инфекция. 

av_sun care_intense protect 50-_social_18_post_3282770141214_hd 720x720

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ВАШАТА КОЖА И БЪДЕЩЕТО

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата от слънцето и да се отнасят с уважение към океаните.

AV_SUNCARE_Brand-website_Lotion-50-Very-high-protection_100ml_Packshot_Product-page_600x725

Eau Thermale Avène – Cleanance Тонирана слънцезащита SPF 50+ Много висока слънцезащита

Напоследък раменете и шията ми реагират неприятно на слънцето, затова реших отново да се доверя на AVÈNE за моята кожа. Наистина съм доволна: лесно се нанася, защото текстурата е перфектна, а освен това има и оптимална защита!! Ако имате чувствителна и нетолерантна кожа, този продукт е наистина за вас!

Кристел 46 години

Обратно към началото