Защита на кожата от слънцето

Съдържание

Защита на кожата от слънцето

Слънчевата радиация оказва разрушително въздействие върху кожата - от Слънчево изгаряне (слънчево изгаряне) до ускорено стареене на кожата и рак на кожата. Излагането на слънце е основната причина за рак на кожата и най-сериозното последствие от радиацията. Въпреки това трябва да се имат предвид и рисковете от топлинен и слънчев удар, фоточувствителност и слънчеви алергии. Поради всички тези причини е препоръчително да предпазвате кожата си от слънцето с продукт за защита от слънцето, който филтрира UVA и UVB лъчите, причиняващи рак на кожата и преждевременно стареене на кожата. 

Защита от слънцето за деца

Тъй като кожата им е по-крехка, а излагането на слънце е по-често, е наложително да предпазвате децата от слънцето с дрехи и слънцезащитен крем. Никога не е твърде рано да ги научите на правилата за излагане на слънце и на добрите навици при престой на слънце: едно слънчево изгаряне в детството може да стане причина за рак на кожата години по-късно в зряла възраст.

Защита на детската кожа

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1 1620x1620

То е много течно. След слънчева алергия по горната част на стъпалата и ръцете ми, то ми помогна да възстановя кожата си без изгаряне. Това много леко мляко помага за ускоряване на заздравителния процес при редовно прилагане.

Ан, 44 години

Успокояващо след излагане на слънце

Изложената на слънце кожа е чувствителна и дори уязвима. Как да се грижим за кожата си след излагане на слънце Има няколко основни стъпки, които трябва да предприемете с две цели: да се предпазите по време на излагане на слънце и да се хидратирате след това.

Успокояващо след престой на слънце

Диаграма на състава на Skin Protect

В продължение на 30 години лабораториите на Eau Thermale Avène въвеждат иновации, като създават все по-ефективни и безопасни продукти за слънцезащита, които предпазват всички чувствителни типове кожа, като същевременно свеждат до минимум въздействието върху околната среда. Продуктите за слънцезащита на Avene са разработени с оглед на три приоритета: безопасност, ефективност и оптимална поносимост, дори за най-чувствителната кожа.

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_stress-oxydatif_laboratoire_pipette_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_engagement-formulation_laborantine_microscope_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_tolerance-optimale_bebe_plage_4x5</span>

Диаграма на състава на Skin Protect

Защита на кожата през зимата

Слънцето грее през цялата година, дори и през зимата. Докато UVB лъчите намаляват по това време на годината и стават по-малко опасни, това не важи за UVA лъчите, които са причина за стареенето на кожата и някои меланоми. Ето защо е важно да продължите да предпазвате кожата си от слънчевите лъчи.

av_solaires_hivers_se-proteger_1x1
ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

За ефективна защита срещу рисковете от слънцето, добрата защита от слънцето трябва да:
 

  • Осигурява минимален SPF (слънцезащитен фактор/UVB защитен фактор) от 6
  • Осигурява минимална UVA защита, равна на 1/3 от SPF, посочен на етикета
  • Покрива най-дългите UVA лъчи: минимална критична дължина на вълната от 370 nm.

След това можете да изберете продукт за защита от слънцето в зависимост от фототипната група, типа кожа и вашите предпочитания.

Избор на подходящата защита от слънцето

 

av_solaires_cancer-peau_homme_dos_1x1

Ангажимент на Eau Thermale Avène за превенция на рака

Едно от всеки три диагностицирани днес ракови заболявания е рак на кожата. Връзката между прекомерното излагане на слънце още от детството и увеличаването на случаите на рак на кожата е не само известна, но и доказана. За да информира широката общественост за значението на фотозащитата и рисковете от излагането на слънце, Eau Thermale Avène Laboratories се ангажира с превенцията на рака в партньорство с организации като Skin Cancer Foundation и Euromelanoma.

Ангажимент на Eau Thermale Avène за превенция на рака

 

Термална изворна вода за подпомагане на слънчевите изгаряния 

Ох... Не сте нанесли достатъчно слънцезащитен крем и кожата ви е зачервена? Бързо - вземете нещата в свои ръце! Потърсете сянка или облечете дрехи, които ефективно защитават кожата ви. След това освежете кожата си, като поставите влажна кърпа, вземете душ или напръскате кожата обилно с Термална изворна вода.

Повтаряйте толкова, колкото е необходимо. Пийте много течности, за да сте хидратирани, и нанесете възстановяващ крем или гел, за да успокоите възпалената кожа. Ако се появят мехури, консултирайте се с вашия лекар, за да избегнете риска от инфекция. 

av_sun care_intense protect 50-_social_18_post_3282770141214_hd 720x720

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продуктите за грижа за кожата Eau Thermale Avène са създадени, за да защитават кожата и да зачитат океаните.

AV_SUNCARE_Brand-website_Lotion-50-Very-high-protection_100ml_Packshot_Product-page_600x725

Eau Thermale Avène – Cleanance Тонирана слънцезащита SPF 50+ Много висока слънцезащита

Напоследък раменете и шията ми реагират зле на слънцето, затова реших отново да се доверя на AVENE за моята кожа. Наистина съм доволна: лесно се нанася, защото текстурата е перфектна, а освен това има и оптимална защита!! Ако имате чувствителна и нетолерантна кожа, този продукт е наистина за вас!

Кристел 46 години

Обратно към началото