Успокояване на кожата след излагане на слънце

Съдържание

Успокояване на кожата след излагане на слънце

av_solaires_proteger_femme_enfant_plage_1x1 577x577

Стъпка 1 Защитете кожата си от слънцето.

Няма смисъл да се стараете да прилагате всички процедури след слънце, ако сте забравили най-важното нещо по време на излагане: защитата - това е нашето мото. Казано достатъчно ясно: излагането на слънце никога не е безрисково, затова е важно да предпазвате кожата си с дрехи и слънцезащитен крем с висок SPF.  Това е единственият начин да се ограничат рисковете от увреждане от слънцето и стареене на кожата: слънчево изгаряне, слънчеви петна и дори рак на кожата.

Стъпка 2 Изплаквайте добре кожата си.

Солта и хлорът обикновено дехидратират кожата, затова е важно да я изплакнете, след като излезете от плажа или басейна, за да се отървете от остатъците от хлор, пясък, сол и филтри от слънцезащитни кремове върху кожата. Хидратацията започва още под душа: за да се хидратира и подхрани кожата в дълбочина, за предпочитане е да се измие със сапун с неутрален рН със супер мазнини, а не със сапун за отстраняване на замърсявания. Не забравяйте да изплаквате косата си старателно, за да избегнете кожни обриви и изсушаване на косата и скалпа.

 

av_solaires_rincer_douche_femme_plage_1x1 473x473

СЛЪНЦЕ

Как да изберете грижа за кожата след излагане на слънце

Текстурата

Така както избирате вашата защита от слънцето, е важно да изберете и продукта за момента след излагане на слънце според типа кожа и предпочитанията си. Какво е общото между слънцезащитния крем и лосиона след излагане на слънце? И двете съдържат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които успокояват въздействието на слънцето върху кожата.

„Типове“ кожа

Тип кожа Изборът на продукти за след слънце трябва да бъде съобразен с типа кожа: чувствителна, реактивна или мазна. Независимо дали става въпрос за масло, мляко или крем, вие сами решавате коя концентрация е най-подходяща за вас в зависимост от вашите предпочитания и нуждите на кожата ви. Ако кожата ви е увредена и се лющи, изберете богат крем за дълбоко подхранване. Ако кожата вече е добре овлажнена, може да е достатъчно мляко или масло.
 

 

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Ние (също) се хидратираме отвътре

Не забравяйте да приемате напитки, за да се освежите и хидратирате след излагане на слънце. Избирайте вода, студени супи и гаспачо вместо сладки напитки и газирани напитки, за които е малко вероятно да утолят жаждата ви. Препоръчително е да се пие средно по 1,5 литра вода на ден.

Не бива да се подценява и ролята, която храната играе за възстановяването на кожата след лятото. Чрез балансирана диета, богата на плодове и зеленчуци, ние осигуряваме на организма антиоксидантите, от които кожата се нуждае, за да се регенерира.

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА УСПОКОЯВАНЕ НА КОЖАТА СЛЕД ИЗЛАГАНЕ НА СЛЪНЦЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени за успокояване на кожата след излагане на слънце

Възстановяващ лосион след слънце

Възстановяващ лосион след слънце

Успокоява - Хидратира

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото