Защита на кожата през зимата

Съдържание

Защита на кожата през зимата

av_solaires_hiver_campagne_1x1 473x473

Добри навици за предпазване на кожата от слънцето през зимата

През зимата трябва да продължим да спазваме навиците си за защита от слънцето, например като използваме овлажняващ продукт със SPF или като добавим лек SPF към сутрешната си грижа за кожата. Важно е да изберете форма на защита, която отговаря на вашия начин на живот и ритъм: ако прекарвате много време навън, можете да нанасяте повече SPF, но ако работите в офис зад компютър по цял ден, е достатъчно да нанесете SPF 15 веднъж дневно. 

Как зимното слънце влияе на кожата ни?

Слънцето не си взима отпуск! То грее през цялата година, макар и малко по-малко агресивно, отколкото през лятото. През зимата UVB лъчите, причиняващи слънчево изгаряне, намаляват и не са толкова опасни, но това не важи за UVA лъчите, които са причина за постепенното влошаване на състоянието на кожата, нейното стареене и появата на грозни слънчеви петна. Важно е също така да се помни, че UVA може да достигне до най-дълбоките слоеве на дермата и по този начин може да бъде причина за увреждане на ДНК, което се наблюдава при рака на кожата.

 

av_solaires_hiver_proteger_peau_1x1_472x472

Кожата ви трябва да е защитена винаги, когато сте навън за повече от 15 минути, независимо дали сте на тераса или в планината. За да се предпазите, е важно да имате подходящо облекло и слънчеви очила.

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ 

Слънце в планината: пазете се от опасности

В планината кожата ви е още по-изложена на вредното въздействие на слънцето поради надморската височина и отразената слънчева светлина. Снегът отразява ултравиолетовите лъчи, като увеличава количеството радиация, което достига до вас: 80% от ултравиолетовите лъчи се отразяват от снега и поразяват кожата ви още по-сериозно.

Също така се отчита, че количеството на ултравиолетовите лъчи се увеличава с 4% на всеки 300 метра, което при надморска височина от 3000 метра е 40% повече ултравиолетови лъчи, отколкото на плажа. Освен това околната среда може да бъде подвеждаща и невинаги дава обективна представа за вероятността да получите слънчево изгаряне: кожата ви е почти "упоена" от студа и вятъра, които създават впечатление за свежест, а белите облаци филтрират много малко UV лъчи, въпреки че могат да ви заблудят да повярвате, че рискът от слънчево изгаряне е малък.

В този случай се препоръчва да се предпазвате със слънчеви очила и слънцезащитен крем с висок SPF (поне 30) и да подновявате защитата поне на всеки два часа, особено ако карате ски или прекарвате много време навън.

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ

Продукти за грижа за кожата Eau Thermale Avène, предназначени да защитават кожата и да зачитат океаните

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони за лице и тяло

SUN SPF50+ Стик за чувствителни зони...

Предпазва - Защитава

SUN SUNSISTICK KA SPF50+ Стик за локализирани зони за лице и тяло

SUN SUNSISTICK KA SPF50+ Стик за лока...

Предпазва

BEST SELLER
SUN B-PROTECT SPF50+ Крем за лице за градски условия 3в1

SUN B-PROTECT SPF50+ Крем за лице за...

Разкрасява - Предпазва - Уеднаквява

Обратно към началото